Вкъщи

Геометрична еко-вила с наслоен ефект

Jewel Box Villa - „многопластова“ еко-вила.

Вила Jewel Box – «многослойна» еко-вила.

Оригинална вила се появи на брега на Женевското езеро, фасадата на което е изработена и диаметрално противоположни материали. Въпреки това, Corten стомана, стъкло, камък и вертикална градина придадоха на дома хармоничен вид, като същевременно създадоха ефект на наслояване..

Архитектурен проект от дизайнерски парадигми.

Архитектурен проект от дизайнерски парадигми.

Архитектурната компания Design Paradigms завърши изграждането на еко-вила Jewel Box Villa, разположена на брега на Женевското езеро в Лозана (Швейцария). Клиентът пожела прозорците на бъдещата къща от южната и западната страна да гледат към езерото. Експертите по свой начин изпълниха тази задача и, като взеха предвид особеностите на терена, проектираха тясна къща на две нива.

Вила Jewel Box е къща с геометрични форми.

Вила Jewel Box – къща с геометрични форми.

Като вземат предвид, че собственикът на къщата е екологичен консултант по професия, интересувайки се от азиатската философия за хармония между човека и природата, архитектите покриха една от външните стени на къщата и част от покрива с вертикална градина. В допълнение към естетическата функция, зелената фасада има високи топлоизолационни свойства от практическа гледна точка.
Северната страна на сградата, обърната към улицата, е направена в по-сдържан стил, за да не привлича ненужно внимание на минувачите към къщата.

Вила Jewel Box е еко-вила на брега на Женевското езеро.

Вила Jewel Box – еко вила на брега на Женевското езеро.

Излишно е да казвам, че строителството на вилата отговаря на всички екологични изисквания на Швейцария. Архитектите са използвали местно произведени материали за изграждането на къщата. Jewel Box Villa използва както активни, така и пасивни енергийни източници с особен акцент върху слънчевите и геотермалните технологии.

Вила Jewel Box. Вътрешните работи.

Вила Jewel Box. интериор.

За да се балансира интензивната фасада на къщата, интериорният дизайн е направен в успокояващи цветове с минималистичен декор. Площта на сградата е 299 квадратни метра.

Вила Jewel Box е еко-вила на брега на Женевското езеро.

Вила Jewel Box – еко вила на брега на Женевското езеро.

Не по-малко претенциозната къща се намира на брега на един от островите на Коста Рика. Зеленият торфен покрив на имението се съчетава идеално с пейзажа, а също така намалява нуждата от климатизация.

About the author

homeashome