Вкъщи

Разширяване на къщата нагоре: Викторианско обновяване на дома

Разширяване на къщата нагоре: Викторианско обновяване на дома

Разширяване на къщата нагоре: Викторианско обновяване на дома

След раждането на второто си дете семейството се почувства натъпкано в стария си викториански дом. Вместо да се премести в предградието на Санта Барбара, тя решава да остане в центъра на града и просто да разшири пространството. Той е много удобно разположен в близост до паркове, ресторанти, основни атракции и библиотеката. Сега всичко, което им липсваше, беше повече място.

Къща преди реконструкция

Къща преди реконструкция

Живеят в къщата: Шери Брайън и Тим Дувар, две дъщери,
Местоположение: Санта Барбара, Калифорния
Размер: 135 кв.м .; три спални, две бани
Двойката закупи този дом веднага след като се ожени, влюби се в неговата история, характер и страхотно местоположение. След раждането на втората дъщеря стана ясно на всички, че няма достатъчно място за комфортен живот, затова беше решено да се разшири.
Те се обърнали за помощ към архитект, който решил да разшири жилищната зона с таванско помещение. Предвиждаше се да се създаде дом с три спални, две бани, които ще бъдат оборудвани с всички съвременни удобства, като същевременно се запази очарованието на къщата. Трябваше да даря една спалня на първия етаж, но успях да оборудвам две спални на втория.

Къща след реконструкция

Къща след реконструкция

За щастие, благодарение на желанието на собствениците на къщата и финансовото им състояние, беше възможно да се запази оригиналността на историческата фасада на къщата..
По време на ремонта архитектът приложи отворен план, свързвайки хола, трапезарията и кухнята.

Приземен етаж с отворен план

Приземен етаж с отворен план

Преди това кухнята беше отделена от всички стаи със стена, което направи къщата визуално да изглежда още по-малка отвътре, беше неудобно да се забавляват гости в такава тесна стая.

Отворено оформление на къщата

Отворено оформление на къщата

Сега дневната, трапезарията и кухнята изглеждат чудесно заедно. Освен това Брайън може да готви и в същото време да общува с деца или приятели, които седят на масата или бара..

кухня

кухня

Старите плочки по стените са изоставени в полза на гранитни повърхности, които са по-ефективни и функционални за кухнята, а умивалникът и кухненските шкафове перфектно съответстват на античния стил. Гранитните повърхности са по-лесни за поддръжка от плочките. Брайън казва, че е възхитен от цялото ново оборудване, включително тиха и ефективна миялна машина, печка с четири горелки и хладилник..
Вградените шкафове в кухнята отделят трапезарията от кухнята, като по този начин затрудняват процеса на комуникация.

кухня

кухня

Шкафчетата са модернизирани и преместени, за да освободят стената. Сега има бар брояч отстрани на трапезарията, а отстрани на кухнята има печка и част от работната зона.

Стълбище към втория етаж

Стълбище към втория етаж

Новото оформление направи възможно преместването на килера от кухнята, като се постави под стълбите. Стълбището е в непосредствена близост до стената, която е споделена с новия гараж. Всичко изглежда така, сякаш винаги е било.

Бял цвят в интериора

Бял цвят в интериора

Белите стени и таванът и светлинното покритие правят таванското помещение много светло пространство, подходящо за двете спални, в които сега живеят сестрите..

Детска спалня

Детска спалня

Когато подреждахме спалните на тавана, се опитахме да не претоварваме пространството с неща. Нишите на тавана придават чар и правят стаята интересна от архитектурна гледна точка.
За детските спални са използвани съвременни материали, включително шестоъгълни плочки, хромирани водопроводни тела и емайлирани кранове. Интериорният дизайнер се придържа към викторианския стил в декора, в детайли. Тъй като бюджетът на семейството не позволяваше прекалено много, затова залогът беше направен на простота, традиции и функционалност..

Баня

Баня

Банята на родителите, която се намира на приземния етаж, също има антични елементи. Винтидж суетен модул в бяло с интегриран умивалник, който върви добре с плочките. Дървеният завършек в тази баня се повтаря в целия дом..

Тъмно покритие на вратата

Тъмно покритие на вратата

Дървената облицовка на входните и прозоречните отвори е специално изработена в черно, за оригиналност и като ефект на изненада. В стаите има толкова много светлина, че черното не изглежда мрачно или скучно.

Входна врата

Входна врата

Дизайнерът проучи всички цветови комбинации, които съответстват на историческата фасада. В близост до къщата расте дърво от джакаранда с невероятно красиви люлякови цветя, които цъфтят през пролетта и лятото. Този факт повлия на избора на цветове за екстериора на къщата, тъй като трябваше да бъде динамичен..

About the author

homeashome